alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
Iskrenim javnim dijalogom do članstva u NATO, REACT 2014 | 18.07.2014.
Peti radni dan REACT-a obilježilo je ukrštanje argumenata za i protiv članstva Crne Gore u NATO. Sa jedne strane govorili su: Gojko Raičević, glavni urednik portala IN4S i Marko Milačić, potpredsjednik „Pokreta za neutralnost“, doks u sa druge strane govorili Aleksandar Dedovic, izvršni direktor ALFA Centra i Selena Tasić, program menadžer u „Institutu za javnu politiku“.
Zaključeno je da debata po ovom pitanju u Crnoj Gori traje dugo i da nema vidljivih pomjeranja na jednu i drugu stranu, jer očigledno našii građani ovu temu nemaju u vrhu liste interesovanja.
O crnogorskom evroatlantskom putu učesnike kampa učesnicima je govorio Igor Lukši, ministar vanjskih poslova i evropskih integarcija. Ističući značaj ovog kampa kao i ukupno zalaganje i doprinos Alfa Centra, ministar Lukšić je naglasio potrebu javnog dijaloga, argumentovane diskusije o ovom važnom spoljno- političkom prioritetu.
„Crna Gora svojim članstvom u Alijansi će ostati prijatelj i istoka i zapada i svih onih koji dijele iste vrijednosti demokratije i slobode. Članstvo u NATO će na prvom mjestu imati uticaja na bezbjednost, a istovremeno i na ostale oblasti društva. S timu vezi, Vlada će i dalje kontinuirano nastaviti da sprovodi aktivnosti čiji je cilj informisanje građana o svim aspektima članstva u NATO.“
U toku dana, iskustva Hrvatske je predstavio bivši ministar odbrane Davor Božinović, a o načinina dosadašnjeg javnog zastupanja o članstvu u NATO govorili su Katerina Valjanovska, profesorica političkih nauka iz Makedonije i Savo Kentera, predsjednik Atlantskog savjeta Crne Gore.
 
Copyright © ALFA Centar