alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
"SIGURAN KOMPAS" - dodjela priznanja | 20.12.2012. | KIC "Budo Tomović" - Podgorica
ALFA Centar je 20.12. na svoj rođendan po treći put uručio priznanja "Siguran Kompas" pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos u širenju ideje evroatlantizma u Crnoj Gori. Prilog Atlas TV | Prilog RTV Crne Gore
Dodjeli nagrada prisustvovao je i šef parlamenta Ranko Krivokapić koji je poručio kako je uvjeren da ćemo narednog decembra "imati jasan vjetar sa Atlantskog okeana i dobar glas nad Crnom Gorom", aludirajući na članstvo u NATO.
Obraćajući se ambasadorima, vojnicima i građanima, Krivokapić je istakao da "naša zemlja koja baštini dominantnu kulturu istoka, treba da gleda na zapad", ali da time "neće izgubiti svoju istočnu emociju".
Predsjednik Krivokapić je poručio da oni koji su pravili greške devedesetih ne treba da ostanu na pogrešnoj strani istorije, te da ih "treba pozvati da budemo zajedno u godini ključnih pregovora".
"To smo radili kad je trebalo dokazati da imamo lidersku poziciju u evropskim integracijama. Ključno je da 2013. godine to pokažemo i u NATO integracijama. Naši oponenti biće aktivniji, ali to je uvijek podsticalo našu volju i snagu da budemo odlučniji i dođemo do tako željenog i važnog statusa za Crnu Goru, njenu koheziju, boljitak i zajedništvo za 21. vijek" – poručio je Krivokapić.
Pomoćnica generalnog sekretara NATO-a za javnu diplomatiju NJ.E. Kolinda Grabar - Kitarović, u video poruci kazala je da je Crna Gora ozbiljan kandidat za članstvo.
Obraćanje NJ.E. Kolinde Grabar - Kitarović možete pogledati ovdje
"Vaš put ka EU i NATO traje, ali kada stignete u te međunarodne organizacije, pogledaćete iza sebe i reći da je vrijedjelo" – poručila je Kolinda Grabar - Kitarović.
Direktor Alfa Centra, Aleksandar Dedović smatra da je ovo "nagrada Crnoj Gori, koja je odlučila da učestvuje u pametnoj odbrambenoj politici i skloni svoje građane sa balkanske vjetrometine".
Alfa centar dodijelio je zahvalnicu Opštini Mojkovac i Gimnaziji "Tanasije Pejatović" iz Pljevalja, a uručili su ih Daliborka Pejović i Dritan Abazović.
"Siguran Kompas" u kategoriji NVO dodijeljen je Institutu za strateške studije i projekcije (Ivanu Jovetiću nagradu uručuje Anita Popović, pop pjevačica).
U kategoriji medija: TV "ATLAS" (Milici Minić, nagradu uručuje Veljko Rajković, satiričar).
U kategoriji institucija Univerzitet "Mediteran" (Dragici Anđelić nagradu uručuje Nikola Radunović, frontmen grupe "Perper").
Ambasada Kraljevine Norveške (pukovniku Esban Assu nagradu uručuje Radmila Miljanić, crnogorska reprezentativka u rukometu).
U pojedinačnoj kategoriji Olivera Injac, UDG (nagradu je uručio Aleksandar Dedović).
NJ.E. Vladimir Gasparič, ambasador Slovenije u Crnoj Gori (nagradu uručio Ranko Krivokapić, Predsjednik Parlamenta).
 
Copyright © ALFA Centar 2012