alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
29.08..2017. | Završen deseti REACT: Diplome uručio Ivan Brajović
React 2017
Svečanom dodjelom diploma danas je na Žabljaku završen Deseti regionalni Evroatlantski kamp REACT 2017. Diplome je, nakon održanog predavanja, polaznicima uručio predsjednik Skupštine Ivan Brajović.
Realizacijom REACTa ALFA Centar već desetu godinu doprinosi obrazovanju i edukaciji mladih ljudi na teme evropskih i evroatlantskih integracija, regionalne saradnje i stabilnosti, vojske, odbrane i diplomatije, vladavine prava i jačanja demokratije u zemljama regiona.
“Siguran sam da će prijateljstvo, znanje i iskustvo koje u avgustu ponesu sa Žabljaka imati veliki pozitivan uticaj, ne samo na njihove živote i karijere, već i na stabilnost i demokratski razvoj Crne Gore i regiona.”, rekao je Aleksandar Dedović , izvršni direktor ALFA Centra dodajući da ga posebno raduje da je REACT i ove godine okupio predstavnike javnog i civilnog sektora, lokalne samouprave, biznis i medija partnera iz Crne Gore.
Tokom pet proteklih dana kampa je realizovano 16 predavanja, 11 panel diskusija, dvije radionice i dvije kulturne večeri. Takođe, promovisana je knjiga “Savremeno piratstvo kao vid terorizma”, Samira Hadžića.
Predavači na kampu su bili predstavnici NATO-a, državnih institucija Crne Gore i zemalja članica NATO-a, predstavnici diplomatske zajednice, ugledni profesori sa više međunarodnih univerziteta, lideri političkih partija, organizacija civilnog društva i medija.
Među njima je bivši ministar vanjskih poslova Milan Roćen, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu, nacionalni Koordinator za NATO Dragan Pejanović, Pol King iz NATO Odsjeka za javnu diplomatiju, kao i ambasadori Veselko Grubišić i Hans Ginter Matern, predsjednik građanskog pokreta URA Dritan Abazović i komandant NATO štaba u Sarajevu Robert Hjuston.
React 2017
Realizaciju ovogodisnjeg kampa su podržali Vlada Crne Gore i Opština Žabljak, Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, Ambasada Njemačke u Crnoj Gori, NATO Odsjek za javnu diplomatiju, MDI, Nacionalna turistička organizacija i Turistička organizacija Žabljak.
 
Copyright © ALFA Centar