alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Niksic - ALFA Centar

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
Lokalna zajednica - NIKŠIĆ | PROGRAMI
Nikšić je drugi po veličini grad u Crnoj Gori. Po popisu iz 2011 g. u Nikšiću živi 72.443 stanovnika, od toga 15.249 mladih uzrasta od 19 do 29 godina, dok je 5.139 mladih uzrasta od 15 do 19 godina. Iako sa svim predispozicijama da postane jedan od najrazvijenijih gradova u regionu, Nikšić odaje utisak grada koji nije dovoljno razvio svoje potencijale. Nedovršeni projekti, investicije koje nisu urodile plodom, kao i promjena u značaju pojedinih regiona u državi učinile su svoje. Nekada razvijen industrijski grad, podlegao je ekonomskom krahu u protekloj deceniji.

Već pet godina trudimo se da skrenemo pažnju na postojeće probleme i ukažemo na mogućnosti i hitnost njihovih rješavanja. Jedan od njih je problem nedovršenog zdanja Doma Revolucije u Nikšiću, koji je trebalo da posluži kao memorijalno-poslovni kompleks za potrebe grada, počeo je sa izgradnjom 1979. godine. Zbog nedovoljnih finansijskih sredstava svi radovi na ovom objektu su obustavljeni 1989. god. Zadnjih godina Dom Revolucije bio je mjesto na kojem je veliki broj ljudi tragično okončao svoje živote. Na drugoj strani objekat ali i njegova neposredna okolina postali su „velika gradska deponija“. Objekat u stanju u kakvom se trenutno nalazi predstavlja ozbiljnu prijetnju po bezbijednost i zdravlje ne samo građana Nikšića već i onih koji dođu da posjete naš grad.

Kroz različite aktivnosti i u saradnji sa svim faktorima koji žele da doprinesu kvalitetu života građana Nikšića trudimo se da Nikšić zauzme mjesto koje mu s pravom pripada.
 
 
Copyright © ALFA Centar 2012