alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NVO ALFA Centar

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
O NAMA | ALFA CENTAR
Nevladina organizacija ALFA Centar osnovana je oktobra 2006. godine. Ciljevi formiranja organizacije su promovisanje i zastupanje stava da svi građani imaju pravo na miran, bezbjedan i dostojanstven život bez obzira na pol, uzrast, rasnu i političku pripadnost, nivo obrazovanja, profesiju i ostale razlike.
Programsko djelovanje organizacije se odvija u četiri pravca:
- Analiza i istraživanje civilno-vojnih odnosa i podrška procesima članstva Crne Gore u NATO.
- Bezbjednost u saobraćaju
- Omladinski programi
- Programi u lokalnoj zajednici
Osnivači smo:
- ALFA mreže za podršku članstvu Crne Gore u NATO, koju čini pet nevladinih organizacuja iz Crne Gore (NVO ALFA Centar - Nikšić, NVO Pax - Ulcinj, NVO Freedom Centar – Tuzi, Bjelopoljski demokratski centar – Bijelo polje i Omladinski pokret mladih - Podgorica).
ALFA Alijanse koju cine četiri nevladine organizacije iz regiona (ALFA Centar - Nikšić, OPSA –Zagreb, Inicijatva za integracije – Vranje i Centar za politiku i evroatlansko partnerstvo – Novi Sad).
Dobitnici smo Godišnje nagrade za volonterizam za 2011. g. u kategoriji organizatora volonterskog rada.
Članica smo međunarodne ALIANTE mreže, koja sprovodi takmičenje među srednjoškolcima u 18 zemalja na temu evroatlantskih integracija i NATO-a.
Memorandumi o partnerstvu i saradnji sa Vladom Crne Gore (Koordinacioni tim za implementaciju komunikacione strategije o evroatlantskim integracijama Crne Gore), Ministarstvom unutrašnjih poslova i javne uprave, Ministarstvom saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, Upravom policije.
“ALFA Centar” ima 70 članova/članica i 6 stručnih saradnika/ca. Najveći organ upravljanja je Skupština koja donosi strateške odluke. Izvršni direktor je odgovoran za sprovođenje svih odluka. Za realizaciju aktivnosti po programima odgovorni su program koordinatori. Za volontersko angažovanje organizaciji se do sada prijavilo 80 volontera.
Ovdje možete vidjeti bilans stanja i bilans uspjeha za 2017. godinu.
 
 
Copyright © ALFA Centar 2012